DOKAZANI BILMEZ: Ovaj ultradesničar predvodio je sinoćnje proteste u Beogradu

Regionalna agencija IBNA u izvještaju sa protesta u Beogradu ističe da su krajnje desno orijentisani demonstranti predvođeni Srđanom Nogom izazvali sukobe.

  • Hronika

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 1

Agencija navodi da su mirni potesti protiv Vučićeve odluke da se tokom vikenda uvede policijski u Beogradu eskalirali u sukobe između demonstranata i snaga bezbjednosti, nakon napada jednog od lidera krajnje desnice Srđana Noge, koji je pokušao da uđe u zgradu parlamenta, prenosi Tanjug.

U izvještaju piše da je grupa predvođena Nogom stala ispred ulaza u zgradu parlamenta uzvikujući desničarske i antimigrantske parole i slogane. Agencija dodaje da je Nogo poznat po desničarskoj retorici i širenju teorija zavjere protiv vakcina.

IBNA navodi da su demonstranti, koji su uzvikivali i četničke parole, počeli da bacaju baklje, kamenje i flaše na policiju, koja je upotrijebila suzavac da bi umirila napade krajnje desnih grupa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...