PUKLA BRUKA: Dodikovi "stručnjaci" uhvaćeni u laži, pogledajte čime "Autoputevi RS-a" popravljaju ogradu... (FOTO)

Samo dva struka tanke žice drže zaštitnu ogradu na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška. Željezne grede koje trebaju da izdrže udar automobila pri maksimalno dozvoljenoj brzini od 130 kilometara na sat, učvršćene su žicom, a na drugim mjestima, umjesto sedam šarafa, zavrnut je samo jedan.

  • Mini market

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 2

Zaštitna ograda koja je krajem juna oštećena u saobraćajnoj nesreći, tvrde u „Autoputevima Republike Srpske“, zamijenjena je novom u skladu sa propisima, ali fotografije koje su dostavili vozači, pokazuju suprotno.

Na autoputu Bosanska Gradiška – Banja Luka, deset kilometara od Nove Topole, 30. juna desila se saobraćajna nezgoda prilikom koje je oštećena srednja zaštitna ograda, koja razdvaja dva putna pravca.

„Zbog moje nepažnje i brze vožnje, izgubio sam kontrolu nad vozilom pa sam naglo skrenuo u lijevu stranu i udario u ogradu i prešao na drugu stranu autoputa. Na svu sreću, niko se u tom trenutku nije nalazio na putu te nisam nikog ugrozio“, kazao je Anđelko Jevđenić, građanin koji je učestvovao u toj saobraćajnoj nezgodi.

Jevđenić je poslije sedam dana prolazio istom relacijom te primijetio da su novu zaštitnu ogradu pričvrstili samo običnom žicom, a nedostaju i šarafi koji bi trebali držati tu ogradu.

„Intervencijom ekipe za održavanje autoputa, mjesto nezgode ubrzo je raščišćeno kako bi saobraćaj mogao da se odvija nesmetano, a do montaže nove ograde i stubova, srednji pojas je bio obezbijeđen odgovarajućom saobraćajnom opremom (klemfiksi). Nova ograda montirana je narednog dana“, naveli su iz „Autoputeva RS-a“.

alt alt alt

(SB/Capital)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...