ČANAK KOD HADŽIFEJZOVIĆA IZNIO ŠOKANTNE TVRDNJE: „Iza Dodika stoje Rusi; Vučić plaća reket Rusiji; Izlazak na Jadran je stari ruski san…“ (VIDEO)

"Litijašenje u Crnoj Gori nema nikakve veze s Bogom, već isključivo s ruskim političkim interesima. Rusi ne mogu prežaliti Crnu Goru, jer je ona bila jedina šansa za izlazak na Jadran, to je stari ruski san. U Beogradu se sve to vezuje za pitanje Kosova", kazao je Nenad Čanak u direktnom uključenju za Face televiziju.

  • Politika

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 6

- Čim se neko buni u Srbiji, njegov slogan je: „Ne damo Kosovo” ili “Izdali ste Kosovo.“ Ruska priča o Kosovu je vrhunac licemjerja. Protesti su probna vježba režima! Srbija više ne hoda na dvije noge; lijevo i desno, već skakuće na jednoj dok se prsti svađaju. Rusi pokušavaju zaprijetiti Vučiću; Šta će se desiti ako napravi pomak prema Kosovu? On zna da su Rusi iza toga! Zato je bio pokušaj za vrijeme eksplozije korone da se kineski predsjednik predstavi kao spasilac Srbije zbog neke pomoći. Vučić kupuje naoružanje od Rusije, to je reket koji plaća ruskoj administraciji da ga ostavi na miru. Dodik je čest gost kod Putina, to služi da se pokaže da ruska administracija stoji iza Dodika! Dodik je glasao na izborima u Srbiji, što znači da ima pravo glasa, kao i to da se kandiduje. To je još jedan tip blage prijetnje Rusije; Ako se Vučić bude otimao, može Dodik da se pobuni i protiv njega.

Na pitanje ko uređuje region, Rusi, Amerikanci, EU, Nijemci, Francuzi, Čanak kaže:

„Niko, što znači da će svako pokušati. Umjesto da sami uređujemo svoju kuću, zavisit ćemo od toga kako će neki birokrata u Bruxellesu odlučiti kako da pomiri zavađena balkanska plemena.

Srbin ne znači etnička pripadnost nego etnopolitička, ako si ti Srbin, moraš ići u SPC, u stranke koje imaju identične programe, zna se gdje mora da ide, šta da radi i šta da misli. Ako to ne misli, onda je izdajnik. To nas je dovelo u ovu situaciju. Dok se ne slomi ta barijera kod ljudi da je etnička pripadnost nešto na što ne može da se utječe, velike sile će igrati šahovsku igru po planetarnoj ploči, a mi ćemo opet biti pijuni, nepotopivi nosači ruskih aviona ili ispostava Kine, koja ima sve veći utjecaj ovdje. Ako ne uradimo nešto, drugi će nam raditi ono što mi nećemo.

Ne vidim bliže države od Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore. Kako te države koje su usmjerene jedna na drugu na hiljadu načina, ne mogu pronaći zajednički jezik? To se isplati političkim elitama. Politička pozadina toga je da se fukara obogati. Da bi napravio veliko zlo, ne mora biti veliki čovjek“, kazao je, između ostalog, Nenad Čanak.

Pogledajte video:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...