NENAD ČANAK DOBRO ZNA ŠTA SE SPREMA: "Fašisti su namirisali strah i ćutanje i tek će da gaze!"

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) saopštila je da je dobila rješenje o zabrani skupa prijavljenog za 9. novembar, za kada je bilo planirano uklanjanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

  • Regija

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 2

Kako se navodi u saopštenju, zabrana skupa predstavlja obračun policije sa "ostacima antifašističke i mirovne tradicije" Srbije, "dok se umjesto zaštite sloboda i prava građana i građanki štiti lik i slave krivična dela Ratka Mladića, koji je osuđen za ratne zločine".

"Skup i uklanjanje murala koordinisano je sa stambenom zajednicom, na osnovu rešenja o uklanjanju koje je izdala Komunalna milicija", ukazali su iz Incijative i poručili da su željeli da pomognu u tehničkom uklanjanju murala i da pozovu ljude da se zajedno usprotive ratnim zločincima u javnom prostoru. 

Tim povodom oglasio se na svom Twitter profilu i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak.

"Dokle god se policija plaši da će doći do sukoba ako se prekreči mural ratnog zločinca, a ne plaši se sukoba dok se pišu poruke mržnje i malaju zastave po fasadama, dotle nema spasa.

Fašisti su namirisali strah i ćutanje, to je za njih afrodizijak, i tek će da gaze", napisao je Čanak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...