UPUĆENI DOKUMENTI U NARODNU SKUPŠTINU RS-a: Evo šta je Dodiku zasmetalo pa je pokrenuo zaštitu entitetskog interesa

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske izjave druga dva člana Predsjedništva zbog kojih je pokrenuo zaštitu vitalnog entitetskog interesa, saopšteno je iz njegovog kabineta.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 4

Zaštita vitalnog entitetskog interesa odnosi se na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara i Ministarstva unutrašnje sigurnosti SAD-a o saradnji u vezi s upotrebom putničkih informacija i izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini.

U saopštenju se dodaje da je zahtjev pokrenut i zbog izjave o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS u 2021. godini.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...