NOVI DETALJI DVOSTRUKE LIKVIDACIJE: Tijela Damira Hadžića i Alana Kožara pronašao njihov maser, "ljetovanje" platili 60.000 eura, a ovo je luksuzna vila u kojoj su se skrivali

Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45), navodno bliski škaljarskom klanu, nemilosrdno su izrešetani sa 29 metaka u automobilu ispred luksuzne vile „Akasta“, koju su iznajmili na dva mjeseca na grčkom ostrvu Krf!

  • Hronika

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Ubistvo Baranina Alana Kožara (44) i Užičanina Damira Hadžića (46) na parkingu iznajmljene vile na Halikouniju šokirala je mještane na Krfu.

Tim Odeljenja za ubistva odmah je poslat na Krf kako bi se rasvjetlio ovo dvostruko ubistvo. Istraga je u punom jeku, a policija ispituje i da li je ovaj zločin povezan sa ubistvom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića pred porodicama i restoranu u Vari, predgrađu Atine u januaru 2019. godine, piše crna-hronika.info.

Policija navodi da su i Kožar i Hadžić pripadnici škaljarskog klana kao i Dedović i Stamatović koji su pogubljeni u grčkoj prestonici. Policija ispituje da li je u pitanju osveta ili nastavak “čišćenja” škaljaraca. Iako je javljeno da je jedna osoba ranjena, policija za sada ne saopštava njen identitet. Žrtve su kod sebe imale falsifikovane slovenačke pasoše. Kožar i Hadžić su se duže vrijeme skrivali u Grčkoj, otkriva tamošnji medij newsit.gr.

Oni su se već duže skrivali u Grčkoj, a od nedavno boravili u vili ispred koje su ubijeni, a koju je iznajmilo treće lice. Oni su kako javljaju grčki mediji ubijeni oko 19 sati kada su se krenuli na zakazanu masažu sa plaže gde su bili na kupanju. Upravo maser je pronašao izrešetana tijela u automobilu. Doktor koji je došao da pregleda žrtve iznio je šokantne detalje brutalne likvidacije.

“Obojica su imali višestruke povrede po cijelom tijelu, sa više od deset metaka u vrat, grudi, ruke i noge. Nisu imali šanse, bili su mrtvi za svega nekolike sekundi.” Prema njegovim riječima ubice su završile krvavi posao za manje od minut. “Operacija smrti trajala je par sekundi”, rekao je ljekar.

“Nisu uspjeli ni ručnu kočnicu da povuku. Bili su atletski građeni momci i identično obučeni”, rekao je inspektor Janis Avatidis. On je potvrdio žrtve ubijene u iznajmljenom vozilu u dvorištu vile koju su iznajmljivali više od dva mjeseca. Automobil je bio prekriven pijeskom, što znači da su se vjerovatno vratili sa plaže. U automobilu je pronađeno oružje, a u kući je pronađena i municija. Policija smatra da su ubice duže vrijeme pratile žrtve i znale njihovo kretanje čekajući pogodan momenat za egzekuciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...