ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Otkriveno u kojem dijelu tijela se nalazi koronavirus, ovo je veoma opasno za…

Ljekari su objavili obdukciju tri umrle osobe zaražene koronavirusom i simptome koje su pokazivale prije smrti.

  • Zdravlje

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Naučnici Univerziteta "Johns Hopkins" došli su do zaključaka da se koronavirus može sakriti u unutrašnjosti ili, pak, iza ljudskog uha. Kako piše "Russia Today", tim patologa i otorinolaringologa zaključio je da se virus može smjestiti u srednjem uhu i mastoidnoj regiji glave iza uha. Naime, u tom dijelu tijela nalazi se nekoliko šupljih prostora za koje se vjeruje da služe za ublažavanje traume te zaštitu srednjeg i unutrašnjeg uha.

Ljekari su objavili obdukciju tri umrle osobe zaražene koronavirusom i simptome koje su pokazivale prije smrti. Otkriveno je da bi moglo postojati dosta drugih faktora koji utječu na kolonizaciju mastoidne regije i srednjeg uha koronavirusom, a koji se mogu razlikovati kod živih zaraženih osoba.

Naučnici kažu da bi to mogla biti značajna razlika između umiranja od koronavirusa i umiranja s koronavirusom. Ovo novo otkriće predstavlja, zapravo, upozorenje za otorinolaringologe, jer im prijeti direktna opasnost od zaraze koronavirusom tokom pregleda pacijenata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...