POTVRĐENO: Zbog koronavirusa Sarajevo Film Festival ove godine bit će održan online

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (od 14. do 21. avgusta) u potpunosti će biti održan u online formatu.

  • Kultura

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Odluka je donesena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. avgusta 2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog Covid-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje.

Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi Ondemand.sff.ba moći će gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori s autorima.

"Zahvaljujemo autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji, uprkos složenoj situaciji, rade na ovogodišnjem izdanju Festivala. Vidimo se 14. avgusta 2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice na Ondemand.sff.ba“, naveli su iz Direkcije SFF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...