VELIKI SKANDAL TRESE HRVATSKU: Gradonačelnik Valpova, hercegovačkih korijena, pokrenuo novine, sebe imenovao za urednika pa objavio devet…

Šutalo je široj javnosti postao poznat kad je 2018. u selu Marjančaci kraj Valpova gradskim novcem postavio spomen-ploču dvanaestorici mještana, “hrvatskim vojnicima koji su dali svoj život u Drugom svjetskom ratu za Nezavisnu državu Hrvatsku”, kako piše na mermernom obilježju.

  • Regija

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 1

Na kućni prag stanovnika Valpova besplatno će se dostavljati informativni mjesečnik "Novi list valpovački", koji je pokrenuo Grad Valpovo, a čiji je urednik gradonačelnik Matko Šutalo, piše "Telegram"

Šutalo je, također, potpisan i kao osoba koja za novine odgovara u ime izdavača, a među šest nabrojanih novinara tog lista nalaze se imena pročelnika za finansije, sekretara Mjesnog odbora Valpovo, pročelnika za privredu i pročelnika za komunalne i stambene djelatnosti. 

Na 16 stranica novina, koje se štampaju u 4.500 primjeraka, nalazi se čak devet fotografija gradonačelnika Matka Šutala, a od ukupno 15 tekstova objavljenih u prvom broju, samo su dva potpisana te je oba napisao gradonačelnik Šutalo.

On, naime, ne vidi ništa sporno da je istodobno gradonačelnik i glavni urednik lista, a posao urednika obavlja bez naknade, kao i svi novinari spomenuti u impresumu.

Objasnio je da se novine štampaju u 4.500 primjeraka, a štamparski troškovi iznose između osam i devet hiljada kuna.

Šutalo je za "Telegram" kazao da tekstove ionako pripremaju za službenu web-stranicu Grada Valpova, na kojoj se objavljuju prije nego što izađu u štampanom izdanju, a razmišlja i da od drugog broja izdavač bude gradska firma "Poduzetnički centar".

- S obzirom na to da ne možemo do svakoga doprijeti, jer svi građani nisu informatički obrazovani niti svatko sluša radio, tako da su novine namijenjene starijoj populaciji, koja voli sjediti doma, čitati novine i tako biti informirana - kazao je Šutalo za "Telegram".

Inače, Šutalo je široj javnosti postao poznat kad je 2018. u selu Marjančaci kraj Valpova gradskim novcem postavio spomen-ploču dvanaestorici mještana, “hrvatskim vojnicima koji su dali svoj život u Drugom svjetskom ratu za Nezavisnu državu Hrvatsku”, kako piše na mermernom obilježju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...