POČELO SUĐENJE MASOVNOM UBICI IZ SPLITA: Doveli ga svezanih ruku i nogu, na ulazu u sud ironično dobacio…

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za teško trostruko ubistvo počinjeno početkom ove godine počelo je jutros na Županijskom sudu u Splitu.

  • Regija

  • 12. Avg. 2020  

  • 0

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je Zavadlav, s dvostrukim lisicama na nogama i na rukama, ironično dobacio okupljenima: „Jesu li ovo ulaznice?“, javlja Slobodna Dalmacija.

Na pitanje sutkinje Višnje Strinić osjeća li se krivim za trostruko ubistvo, optuženi Filip Zavadlav (25) nije se htio izjasniti. Za sada neće iznositi svoju odbranu, iako to može učiniti bilo kada tokom sudskog procesa.

Branitelj optuženoga odvjetnik Branko Šerić jutros je u izjavi za Hinu rekao kako glavna rasprava počinje čitanjem optužnice i izjašnjenjem o krivnji. Napomenuo je da će kao svjedoci, njih pet, biti saslušane obitelji žrtava i još dva svjedoka. "Nadam se da su pozivi uredni i da će se rasprava održati", poručio je Šerić.

Na pitanje hoće li Zavadlava nakon rasprave vraćati u gospićki zatvor, s obzirom da je sljedeća rasprava u četvrtak, te je li to sve skupo za državu, odvjetnik je odgovorio da ništa nije skupo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...