TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA: Tužilaštvo tražilo doživotnu zatvorsku kaznu

Državno tužilaštvo tražilo je da bude osuđen na 50 godina zatvora za ubistva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) automatskom puškom sa 37 metaka.

  • Regija

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Filip Zavadlav osuđen je na 40 godina zatvora za trostruko ubistvo lani u Splitu.

Osim za trostruko ubistvo, Zavadlav je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja i opće opasne radnje, a tužilaštvo je tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina.

Državno tužilaštvo tražilo je da bude osuđen na 50 godina zatvora za ubistva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) automatskom puškom sa 37 metaka.

Presudu je pročitala sutkinja Višnja Strinić, predsjednica Sudskog vijeća, a Zavadlav je prisustvovao izricanju presude.

Na izricanje je stigao Zavadlavov advokat Branko Šerić, uskoro se očekuje početak izricanja presude. Tu su i novinari te brojne policijske snage koje su raspoređene i oko zgrade suda, piše Jutarnji.hr.

Zavadlav je prisutan u sudnici. Ima lisice na rukama i lance na nogama. 

Zavadlav je proglašen krivim. Osuđen je na 40 godina zatvora, to je jedinstvena kazna za tri ubistva. 

Ostat će u pritvoru do pravosnažnosti presude.

U obrazloženju presude navodi se kako je utvrđeno da je Zavadlav počinio tri krivična djela ubistva i jedno krivično djelo posjedovanja oružja te opće opasnu radnju.

Zavadlav je za svako od ubistava koja je počinio, dobio po 15 godina zatvora. Objedinjena je kazna zatvora u trajanju od 40 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...