NOVA DRAMA U HRVATSKOJ: Raste broj oboljelih, virus se probio u vrtić…

Od ukupno 173 uzorka testirana u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 12 je bilo pozitivno na koronavirus.

  • Regija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Stižu najnoviji podaci o broju zaraženih u susjednoj Hrvatskoj.

Deset novooboljelih osoba je iz Osijeka, jedna iz Našica i jedna iz Popovca. U Kliničkom bolničkom centru Osijek stanje je kao i prethodnog dana, hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u četvrtak je jedna nova osoba oboljela od zarazne bolesti Covid-19. Osoba je sa područja grada Popovače.

Tokom protekla 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 144 uzorka briseva na Covid-19, od kojih je jedan pozitivan. Osoba je radnik predškolske ustanove u Puli. U toku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, određivanje kontakata i mjera samoizolacije, kao i dekontaminacija prostora. Izliječene su dvije osobe. Trenutno je 22 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...