DAN KOJI TRUMP NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Senat objavio izvještaj na skoro hiljadu stranica o povezanosti špijuna ruske vlade sa Trumpovom kampanjom 2016. godine

Obavještajni odbor američkog Senata objavio je izvještaj u kojem su istaknute "važne povezanosti" Rusije i izborne kampanje Donalda Trumpa 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 18. Avg. 2020  

  • 0

U izvještaju na 950 stranica koji je danas objavio Odbor, istaknuto je da postoje "važne povezanosti" između Rusije i Trumpovog izbornog tima iz 2016. godine, posebno veze s Paulom Manafortom, bivšim menadžerom kampanje.

U izvještaju je istaknuto kako je Konstantin V. Kilimnik, s kojim je Manafort zajedno radio na kampanji, bio "ruski obavještajni dužnosnik".

"Osobe s kojima je vezu imao Manafort predstavljaju ozbiljnu kontraobavještajnu zabrinutost", piše u izvještaju.

Naglašeno je da se došlo do podataka da je Klimnik bio povezan s hakerskim i infiltracijskim operacijama ruske obavještajne službe u 2016. godini.

"Ovaj izvještaj na gotovo 1.000 stranica predstavlja najopsežniji pregled povezanosti Rusije i Trumpove izborne kampanje u 2016. godini. Nivo komunikacije između Trumpovih zaposlenika i špijuna ruske vlade prava je kontraobavještajna prijetnja koja prijeti našim izborima", rekao je Mark Warner, potpredsjednik Obavještajnog odbora Senata.

Predsjednik Odbora Marco Rubio je u pisanoj izjavi naveo kako se bliže izbori 2020, te poručio kako Kina i Iran, kao i Rusija, trenutno rade na tome da naruše američku demokratiju, pogoršavaju socijalnu podjelu i zasiju sjeme zabrinutosti za legitimitet i jedinstvo američkih institucija, izbornog procesa i republike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...