PARA NA PARU...: Kompanija milijardera Elona Muska za kratko vrijeme prikupila milijarde dolara, sprema se za novi podvig...

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja modula Crew Dragon sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS), Musk, osnivač i vlasnik tehnološke kompanije SpaceX, najavio je da će u sljedećem periodu najveći prioritet za tu kompaniju biti razvoj Starshipa.

  • Ekonomija

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Kompanija SpaceX, u vlasništvu milijardera Elona Muska, prikupila je, prema podnesku dostavljenom američkim regulatorima, 1,9 milijardi dolara novih sredstava.

Agencija Bloomberg, pozivajući se na ljude upućene u materiju, navela je u izvještaju o novoj rundi finansiranja, održanoj prošle sedmice, da će nakon ove transakcije vrijednost kapitala ove privatne kompanije, koja se bavi proizvodnjom kosmičkih raketa i kosmičkim letovima, iznositi 46 milijardi dolara.

Prema podacima agencije PitchBook, ovo bi bila najveća pojedinačna runda prikupljenih finansijskih sredstava za SpaceX do sada, prenosi Tanjug.

Razvoj rakete Starship

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja modula Crew Dragon sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS), Musk, osnivač i vlasnik tehnološke kompanije SpaceX, najavio je da će u sljedećem periodu najveći prioritet za tu kompaniju biti razvoj Starshipa.

Najveća raketa koju je SpaceX dizajnirao i napravio namijenjena je za slanje ljudi na Mjesec i Mars, pa i dalje, piše Engadget.

Musk želi da ta raketa bude što prije završena i testirana kako bi se što prije osigurali preduvjeti za njeno lansiranje.

Ta raketa predstavlja budućnost kompanije SpaceX.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...