PROCURIO VIDEO: Ogromni komad kineske rakete pao i eksplodirao u blizini naseljenog mjesta, stanovnici u nevjerici…

Kineska raketa Dugi marš 4B, lansirana ove sedmice iz svemirske baze Taiyuan, vraćena je na tlo.

  • HiTec

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

U kineskoj pokrajini Šansi, u blizini glavnog grada Taiyuana, nalazi se istoimeni kompleks s kojeg se rakete lansiraju u svemir već više od 50 godina. S tog je mjesta ovog ponedjeljka lansirana još jedna kineska raketa - Dugi marš 4B, koja je u orbitu ponijela njihov novi satelit za daljinsko snimanje površine Zemlje, i to ne bi bila nikakva vijest da se po lansiranju nije dogodilo nešto, za današnje pojmove vrlo neobično.

Snimak koji su snimili stanovnici Taiyuana, prilično je zapanjujući. Na njemu vidimo prvi stepen rakete Dugi marš 4B kako se vraća na tlo, odnosno pada s neba, ali nekontrolirano i u blizinu naselja. Dijelovi ove rakete nisu višekratno upotrebljivi, ali obično padaju u okean ili daleko od naseljenih područja – što se sada nije dogodilo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...