NOVI ADUTI IZ WOLFSBURGA: Volkswagen predstavio dva nova Golfa, pogledajte ih na djelu… (FOTO; VIDEO)

Alltracku su dodani plastični terenski ukrasi, a dnevna svjetla izvedena su u obliku slova X - po uzoru na Golf GTI.

  • Auto

  • 11. Sep. 2020  11. Sep. 2020

  • 0

Karavanski Golf je tradicija, a od sedme generacije dolazi još jedna verzija – Alltrack, odnosno terenska verzija Varianta. Idemo prvo sa praktičnim detaljima, koji će potencijalnim kupcima biti najzanimljiviji, prtljažnik je obima 611 litara, a sa spuštenim sjedalima 1.642 litra. U odnosu na prethodni model, povećan je i prostor za putnike.

Motori su za Variant verziju isti kao i na Golfu Berlini, benzinci sa 110, 130 i 150 KS (konvencionalni i blagi hibridi), dizelaši sa 115 i 150 KS. Plug-in hibridi zasad neće biti u ponudi, ali u planu je 2,0 TSI sa 330 KS i pogonom na sve točkove.

Alltracku su dodani plastični terenski ukrasi, a dnevna svjetla izvedena su u obliku slova X – po uzoru na Golf GTI. Uz Alltrack će u ponudi biti pogon na sve točkove. Zasad nije poznato koje će sve motore imati ovaj automobil, ali sigurno treba računati na benzinski sa 150 KS (i kao blagi hibrid) te dizelski agregat sa 150 KS.

I jedan i drugi model trebali bi se pojaviti na tržištu krajem godine.

https://www.youtube.com/watch?v=jvxMSHkzocQ

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...