SVE JE GOTOVO: Ovo je novi Volkswagen Golf, ogromne promjene iznenadit će sve... (FOTO)

Golf GTI postao je još sportskiji s dodatnom snagom u usporedbi s prethodnikom.

  • Auto

  • 24. Jan. 2024  

  • 1

Iz Wolfsburga stiže novi Golf. Tačnije, ovo je "update" njegove osme generacije koji ima novi hardver i softver. Golf će biti opremljen infotainment sistemom sljedeće generacije, s brzim procesorom, intuitivnim upravljanjem, inteligentnim IDA glasovnim asistentom i integracijom ChatGPT-ja

Novi plug-in hibrid imat će potpuno električni domet od oko 100 km i ukupni domet od 1.000 km, plus funkciju brzog punjenja istosmjernom strujom s kapacitetom punjenja od 50 kW,

alt 

Obnovljeni su prednji i stražnji dio i novi je dizajn svjetala. Vizuelno definirajuće funkcije uključuju Volkswagenov logo, koji je prvi put osvijetljen, i novodizajnirana LED prednja svjetla.

LED matrična prednja svjetla IQ.LIGHT uključuju novo dugo svjetlo visokih performansi s dometom do 500 m. IQ.LIGHT 3D LED stražnja svjetla u obje verzije karoserije također su dobila novi dizajn.

alt 

U unutrašnjosti serija ima novorazvijeni, intuitivni infotainment sustav sa samostojećim zaslonom osjetljivim na dodir (dijagonala zaslona do 32.8 cm). Ima ergonomski optimizirane i osvijetljene dodirne klizače za kontrolu temperature i glasnoće na svojoj bazi.

Nova generacija infotainmenta

Novi su i poboljšani višenamjenski upravljač i novi IDA glasovni asistent. IDA se može koristiti ne samo za upravljanje funkcijama kao što su klima-uređaj, telefon ili navigacijski sistem već i za pristup online informacijama iz svih zamislivih područja - od vremenske prognoze do pitanja općeg znanja. Golf će ima najnoviju generaciju infotainment sietema. Ovo integrira chatbot ChatGPT temeljen na umjetnoj inteligenciji u glasovnog asistenta IDA. 

alt

Novi plug-in hibridni pogoni u Golfu nude povećanu snagu i električni doseg od oko 100 km, a dodatno su opremljeni funkcijom brzog punjenja istosmjernom strujom.

Stiže i turbo-dizel

Visoko učinkoviti blagi hibridni pogoni od 48 V posebno su privlačni vozačima koji kod kuće nemaju zidnu kutiju za punjenje. Ukupno devet različitih opcija - blagi hibrid (eTSI), plug-in hibrid (eHybrid i GTE), benzinac s turbopunjačem (TSI) i dizel s turbopunjačem (TDI) - bit će dostupno za liniju proizvoda.

Golf GTI postao je još sportskiji s dodatnom snagom u usporedbi s prethodnikom. Daljnji derivati ​​Golfa bit će predstavljeni sukcesivno tokom 2024. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...