OVO MOGU SAMO NAJVEĆI: Čak šest decenija zaredom "Rolling Stonesi" imaju najprodavaniji album, ali ni to nije najbolje od svega…

Nije ni tu kraj novostima o legendarnom bendu, koji je u svojoj bogatoj karijeri prodao, kako se procjenjuje, oko 240 miliona albuma širom svijeta.

  • Kultura

  • 13. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 0

The Rolling Stones su ponovno prvi na listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, čime su ušli u povijest kao prvi bend s najprodavanijim albumom u šest različitih desetljeća u toj zemlji, objavila je Official Charts Company.

Bend, koji je počeo nastupati davne 1962., prvi je na listi s remasteriranom verzijom albuma "Goats Head Soup", koji je originalno objavljen 1973., kada je također bio najprodavaniji.

[NO Germany, Austria] New York, NY - Charlie Watts, Keith Richards, Ronnie Wood, and Mick Jagger of The Rolling Stones hit the red carpet for their premiere of the documentary Foto: Profimedia

Stonesi, koji još uvijek redovno nastupaju iako su njihovi članovi, poput frontmena Micka Jaggera i gitarista Keitha Richardsa, zašli u osmo desetljeće života, sada imaju 13 albuma koji su bili najprodavaniji u Velikoj Britaniji. Jednako toliko imaju Elvis Presley i Robbie Williams. Jedini koji su ispred njih su - Beatlesi s 15 albuma.

No, nije tu kraj novostima legendarnog benda, koji je u svojoj bogatoj karijeri prodao, kako se procjenjuje, oko 240 miliona albuma širom svijeta. Ove je sedmice u centru Londona, u čuvenoj ulici Carnaby, otvorena njihova prva trajna trgovina, koja je, prenose britanski mediji, već izazvala pravu pomutnju među njihovim obožavateljima.

U trgovini RS No.9, čije otvorenje usprkos pandemiji nisu htjeli odgoditi, obožavatelji Rolling Stonesa mogu kupiti obuću, odjeću i razne muzičke dodatke, a u njoj se nalazi i videozid na kojem se prikazuje film o bendu. Novost  je i maskica za lice sa zaštitnim znakom benda - isplaženim jezikom.

The Rolling Stones RS No. 9 Carnaby store opens to publicThe Rolling Stones RS No. 9 Carnaby store opening, London, UK - 09 Sep 2020London, UK - 9 September 2020Rock'n'roll legends The Rolling Stones officially open world-first flagship store in London today, RS No. 9 Carnaby launches in the heart of LondonŐs Soho on Carnaby Street, and is home to exclusive new fashion and merchandise.,Image: 557056285, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia Foto: Profimedia

U ponudi je gotovo sve što možete zamisliti - kišobrani, knjige, nosači zvuka, privjesci za ključeve...

"Pretpostavljam da smo to mogli odgoditi do iduće godine, ali mislim da će biti nešto prodaje. Ljudi će biti znatiželjni, a i vani su više nego prije", kazao je uoči otvorenja Mick Jagger (70), frontmen kultnog benda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...