DIREKTNO U SARAJEVO: Kompanija iz Katara zainteresirana za nastavak ulaganja u BiH…

Kompanija "E-Bikes 4All" upriličila je 15. septembra posjetu Privrednoj komori FBiH.

  • Ekonomija

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Ovo je mlada, internacionalna kompanija u području elektromobilnosti, sa sjedištem u Kataru, koja je prije dvije i po godine otvorila poslovnicu u Sarajevu i time bosanskohercegovačkom tržištu ponudila električna bicikla i skutere.

Uprkos brojnim poteškoćama koje trenutno prate elektromobilnost u BiH u smislu zakonske regulative, nerazvijene infrastrukture, visokih carina i poreza, kompleksnosti procesa homologacije te drugih pratećih pitanja, ipak je elektromobilnost, koja je u BiH još u začecima, ujedno i nova poslovna prilika bh. kompanijama, a naročito proizvođačima automobilskih komponenti, ističe Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Kompanija "4All" ne samo da je prepoznala potencijal i potrebe Bosne i Hercegovine za ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvom, već i šansu za saradnju s bh. proizvođačima rezervnih dijelova i servisom.

Ovim povodom kompaniji "E-Bikes 4All" predstavljen je rad Udruženja za elektromobilnost, koje djeluje pri Privrednoj komori FBiH, te je kompanija iskazala interes za pristup Udruženju.

Također, kompaniji "E-Bikes 4All" su predložene posjete privrednicima koji bi mogli postati poslovni partneri u promociji razvoja elektromobilnosti u BiH i distribuciji, odnosno proizvodnji dijelova i komponenti za ovu vrstu ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...