VELIKI USPJEH DOMAĆE INDUSTRIJE: Kompanija iz Bosne i Hercegovine proizvela cijelo postrojenje i transportovala ga u Katar

Cijelo postrojenje napravljeno je u Bosni i Hercegovini, a potom transportovano u Katar.

  • Ekonomija

  • 16. Dec. 2023  16. Dec. 2023

  • 0

Kompanija SGI Technology iz Tešnja uspjela je razviti poslovanje i na zahtjevnom tržištu Katara.

Firma je malo poznata našoj široj javnosti. No, informacije o njenom uspjehu u dalekom Kataru objavljene su tokom nedavne posjete delegacije Ministarstva vanjskih poslova BiH toj zemlji.

"Posjetili smo danas SGI Technology firmu. Domaći brend iz Tešnja koji je zahvaljujući svojoj kvaliteti i specifičnosti posla kojom se bave uspjela ući na katarsko tržište", naveli su iz Ministarstva.

Ova firma je specijalizirana za pirolitičku reciklažu otpadnih guma u korisne resurse, a sufinansirana je od strane razvojne banke Katara.

Ova bh. firma uspješno posluje na nekoliko drugih destinacija, ali je vrata dobila otvorena i u Kataru. Riječ je o trenutno najasavremenijoj raciklaži koja umjesto nusproizvoda rezultira visokokvalitetnim finalnim proizvodima.

Cijelo postrojenje napravljeno je u Bosni i Hercegovini, a potom transportovano u Katar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...