KAMBEROV SARADNIK PRIJETIO NOVINARIMA: “Snimajte. Ali, imat ćete posla kada se ja vratim. To je moja…” (VIDEO)

Prilikom pretresa oduzeti su određeni dokazi i dokumentacija.

  • Hronika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Pripadnici SIPA-e jutros su u Sanskom Mostru pretresali kuću federalnog zastupnika Asima Kambera.

U toku akcije, SIPA je privela i Kamberovog saradnika koji je prijetio novinarima. On je ovom prilikom rekao: “Snimajte. Ali, imat ćete posla kada se ja vratim. To je moja izjava.”

Tužilaštvo BiH oglasilo se nakon pretresa saopćenjem u kojem su pojasnili kako su jutrošnje aktivnosti usmjerene na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prevare, počinjene tokom općih izbora 2018. godine.

- Prilikom pretresa, izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije. Aktivnosti su realizirane u okviru istrage, koju vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tijekom općih izbora 2018. godine počinile kazneno djelo izborne prijevare iz članka 154. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...