BRUTALNA LEKCIJA IZ EVROPE: Bivša švedska ministrica porijeklom iz BiH odgovorila Draganu Čoviću...

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u intervjuu za Večernji list "da će ubrzo na sto biti potrebno staviti raspravu o kandidatskom statusu BiH što će podrazumijevati i izmjene Ustava, odnosno Dejtonskog sporazuma, te dodao da će o tome u kojem obimu odlučivati, prije svega, predstavnici konstitutivnih naroda u BiH".

  • Politika

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 5

Na Čovićeve izjave odmah je reagovala nekada najmlađa ministrica u Vladi Švedske Aida Hadžialić.

"Europska perspektiva znači demokratija, jednakost građana i glasa, poštovanje ljudski prava i međunarodnog suda u Haagu. Europska perspektiva nije negiranje etničkog čišćenja, genocida i rušenje državnih institucija", napisala je Hadžialić na Twitteru.

Izvor: Twitter 

Hadžialić je Bosnu i Hercegovinu napustila kad je imala pet godina, jer je njena porodica izbjegla iz Foče u Švedsku tokom rata u Bosni i Hercegovini. 

Kada ju je ministar Stefan Loefven 2014. imenovao u vladu imala je samo 27 godina i tako je postala najmlađa ministrica u historiji Švedske. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...