DA LI JE OPET BILA PIJANA: Bivša švedska ministrica, rodom iz Foče, podržava Izrael

Neko ko suosjeća sa žrtvama Genocida u Srebrenici, barem u javnim istupima, mogao bi imati makar mrvu saosjećanja za Palestince u Gazi nad kojima Izrael, podržan Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnom Evropom, provodi genocid.

  • Evropa

  • 20. Okt. 2023  

  • 8

Aida Hadžialić švedska je političarka. Bila je ministrica za srednje škole, obuku i obrazovanje odraslih u Vladi Švedske, gdje je 2016. godine neslavno završila podnoseći ostavku nakon što ju je policija zaustavila dok je vozila u alkoholoziranom stanju.

Hadžialić je rođena u Foči, pet godina prije početka Agresije na Bosnu i Hercegovinu. U Foči u kojoj su srpske snage počinile neke od najmonstruoznijih zločina tokom Agresije na BiH, u Foči iz koje su svi Bošnjaci protjerani. U Foči u kojoj je u svakom ratu u prošlom stoljeću počinjen genocid nad Bošnjacima, genocid o kojem se ne priča.

Aida Hadžialić je iz takve Foče izbjegla u Švedsku. Ondje se školovala, uključila u politiku kroz stranku Socijaldemokrata, došla na poziciju ministrice kao najmlađa ministrica u Švedskoj. Neko ko ima takav background, posebno imajući u vidu povijest zločina nad Bošnjacima Foče, neko ko suosjeća sa žrtvama Genocida u Srebrenici, barem u javnim istupima, mogao bi imati makar mrvu saosjećanja za Palestince u Gazi nad kojima Izrael, podržan Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnom Evropom, provodi genocid.

alt

Taj genocid odvija se uživo, pred očima cijeloga svijeta. No, bivša ministrica Hadžialić daje podršku Izraelu prisustvujući molitvi u sinagogi u Stockholmu, susjeća se s Izraelom, koji provodi više decenijsku blokadu Pojasa Gaze, a sada i genocid.

Nevjerovatno je da bilo ko, ko ima imalo savjesti, stane uz zločince podržavajući otimanje zemlje i potpuno uništenje jednog naroda, mada od Zapada je to čak i očekivano, ali je suludo da bilo ko iz naroda nad kojim su počinjeni monstruozni zločini i genocid, čiji je narod proživio identičnu sudbinu kao Palestinci, stane na stranu zločinačke države Izraela. Danas podržavati Izrael isto je kao negiranje, umanjivanje ili opravdavanje Genocida u Srebrenici ili Holokausta, piše Stav.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...