POVRATAK OTPISANE: Hercegovačka firma bila je pred gašenjem, a sad se uvodi proizvodnja u tri smjene…

Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine, nakon čega slijede instalacija tehnologije i probna proizvodnja.

  • Ekonomija

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Poznata tvornica keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, tvornicu je kupio Petar Ćorluka, vlasnik ”Violete”, i u nju će ove godine uložiti 20 miliona KM.

Ćorluka je istaknuo kako se trenutno rade završni fasadni radovi te su u narednom razdoblju nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine, nakon čega slijede instalacija tehnologije i probna proizvodnja.

U sklopu sastanka, delegacija grada Čapljine obišla je i proizvodne pogone "Violete" kako bi dobili najbolju sliku ozbiljnosti kojom ovaj privrednik planira pokrenuti proizvodnju u "Lasti".

"Violeta" trenutno zapošljava 1.220 radnika, a o planovima "Laste" Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend "Laste", koji će biti prepoznatljiv široj regiji, izvan granica naše države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Ćorluka je dodao kako je posebno zadovoljan saradnjom s Gradskom upravom Čapljine, na čelu s gradonačelnikom Vidićem, jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uveliko olakšalo investiciju u čapljinsku "Lastu", objavljeno je iz čapljinske Gradske uprave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...