ČOVIĆEVA ČISTKA NEPODOBNIH KADROVA: HDZ je u ovom gradu iz svoje "postrojbe" izbacio dvojicu ministara i četiri zastupnika

Povjereništvo za Općinski odbor HDZ-a BiH u Tomislavgradu, imenovano Odlukom Predsjedništva HDZ-a BiH 14. augusta 2020. godine, na devetoj sjednici, održanoj 18. septembra 2020. godine u Tomislavgradu, zbog teže povrede obaveza člana HDZ-a BiH...

  • Politika

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

...propisane Statutom HDZ-a BIH, donijelo je Odluku o bezuslovnom isključenju članova stranke.

Od isključenih članova, navodi se u saopćenju, u skladu s odredbama Statuta, zatraženo je obavezno vraćanje mandata stranci HDZ BiH sljedećih dužnosnika, zastupnika i izaslanika.

1. Stipan Šarac, zastupnik u Skupštini Kantona 10, izaslanik u Parlamentu Federacije BiH, Dom naroda i ministar finansija u Vladi Kantona 10.

2. Petar Galić, zastupnik u Parlamentu FBiH, Zastupnički dom i ministar nauke, prosvjete, kulture i sporta u Vladi Kantona 10.

3. Ante Baković, zastupnik u Skupštini Kantona 10.

4. Anita Batarilo, zastupnica u Skupštini Kantona 10.

5. Mladen Šarić, zastupnik u Skupštini Kantona 10.

6. Ivan Tomić, zastupnik u Skupštini Kantona 10.

Kako se navodi u saopćenju, ovim mjerama HDZ BiH nastoji spriječiti daljnje štete po pitanju ugleda, vjerodostojnosti, dosljednosti, legitimnog predstavljanja i zastupanja HDZ-a BiH.

"'Također, radi sprječavanja zlouporabe obveza dužnosnika, zastupnika i izaslanika, a u skladu sa Statutom HDZ-a BiH, obvezno je i neodložno vraćanje dužnosti i mandata, jer su na izborima ostvareni pod okriljem HDZ-a BiH. Naravno, osim statutarne - zakonske, vraćanje mandata je i legitimna i moralna obveza'', istaknuto je.

Početkom septembra, u Tomislavgradu je formirana općinska organizacija nove stranke HNP - Hrvatski nacionalni pomak, a za predsjednika je imenovan aktuelni načelnik Ivan Vukadin, bivši član HDZ-a.

(Vijesti.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...