ZNA SE KO JE GAZDA U CRNOJ GORI: Amfilohije uzeo stvar u svoje ruke i okupio koalicione lidere

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori uključila se u sastavljanje nove vlade. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije danas je bio na sastanku predstavnika tri koalicije - "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" kako bi predstavnike ovih koalicija “pokušao da nagovori” da se dogovore oko formiranja nove vlade nakon što su pregovori zapali u ćorsokak.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 3

Današnjem sastanku, kako nezvanično saznaje crnogorski portal "CdM", pored Amfilohija, prisustvovali su lider NSD-a Andrija Mandić, DNP-a Milan Knežević, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić, "Crno na bijelo" Dritan Abazović i predstavnik koalicije "Mir je naša nacija", jer nosilac liste "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić nije mogao prisustvovati zbog drugih obaveza.

Kako "CdM" nezvanično saznaje, Amfilohije je danas pokušao da približi sve udaljenije stavove predstavnika tri koalicije o tome ko treba da se nađe u novoj vladi, kome koji resor treba da pripadne.

Izvor "CdM-a" tvrdi da je Amfilohije kazao da se narodna volja mora ispoštovati, a to znači da nova većina treba da sastavi novu vladu.

Ovih dana rastu tenzije u pregovorima nove većine, posebno nakon što je Abazović poručio kako Zapad ne želi neke lidere da vidi u novoj vladi, što su u DF-u shvatili da se odnosi na Mandića, Kneževića i lidera Prave Crne Gore Marka Milačića.

Funkcioneri i članstvo Demokratskog fronta jasno su posljednjih dana poručili liderima tog saveza da ni po koju cijenu ne pristanu na, kako kažu, ucjene URA-e i Abazovića, već da se ponašaju kao lideri saveza koji je na izborima osvojio uvjerljivo najveći broj mandata.

Podsjetimo, da novu skupštinsku većinu pomiri u stavovima i nagovori da sastave novu vladu, pokušao je u više navrata episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

(SB / CDM)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...