ŽESTOK OKRŠAJ U HRVATSKOM SABORU: Jandroković potpuno izgubio živce, do kraja dana iz rasprava isključio Karolinu Vidović Krišto… (VIDEO)

Na samom početku sjednice Hrvatskog narodnog sabora zastupnica Karolina Krišto Vidović javila se za riječ. Tražila je povredu poslovnika jer je prema njoj predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak prekršio poslovnik.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  

  • 0

- U petak ste pred cijelom nacijom izjavili da ste nemoćni pred hrvatskom Vladom. Tako ste prekršili trodiobu vlasti - kazala je Krišto Vidović.

Jandroković ju je prekinuo i dao joj povredu poslovnika, te joj je poručio da sjedne.

- To nije povreda poslovnika. Proučite poslovnik! - kazao je i dao joj drugu povredu poslovnika.

Vidović Krišto je tražila od Jandrokovića da pojasni svoje riječi, što je Jandroković odbio te joj je kazao da postoje drugi instrumenti u poslovniku.

- Žalite se Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav! Ja u ime Hrvatskog Sabora tražim požurnice. Vlada odgovara zastupnicima kako želi. Kad kasni, šaljem požurnicu. Kako sam ja prekršio poslovnik? - kazao joj je Jandroković i dodao:

- Mi možemo biti zadovoljni ili nezadovoljni dinamikom Vladinim odgovaranjem na zastupnička pitanja. Potom se za riječ javio zastupnik Miro Bulj koji je zatražio DORH-ov izvještaj zbog nedavnih događaja. Međutim i on je dobio povredu poslovnika.

Jandroković mu je poručio da je mogao to sve reći u slobodnom obraćanju kluba zastupnika.

- Ne funkcioniraju institucije. Mjere se probijaju svako malo i da cure informacije iz DORH - kazao mu je Bulj.

- Kolege i kolegice, sve probleme koje su u hrvatskom društvu o njima možete govoriti sada u pet minuta - poručio je zastupnicima predsjednik Sabora Jandroković.

Potom se ustao zastupnik Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta i zatražio pauzu od pola sata, međutim i to je odbio Jandroković, navodeći kako se pauza može tražiti za pojedinačne tačke dnevnog reda i da je traženje pauze protivno Poslovniku.

- Ovo je najviše zakonodavno tijelo u Hrvatskoj. Sloboda mišljenja i govora je zajamčena Ustavom. Poručujem Andreju Plenkoviću ne mora se truditi identificirati 1133 roditelja. Ovdje imam pisma roditelja koji žele da se prekine uskraćivanje slobode djeci. Tražimo ukidanje Nacionalnih stožera. Prvi zahtjev roditelja je ukidanje maski. Tražimo od Stožera da navede znanstvena istraživanja temeljem kojih je donesena ta odluka - kazala je Vidović Krišto.

Nakon što se vratila na svoje mjesto, Jandroković je pozvao zastupnicu Vidović Krišto da stavi masku.

- Stavite masku ili ću vas isključiti s rasprave! Imamo stanku od pet minuta, a vas ću, zastupnice Krišto Vidović, udaljiti s rasprave do kraja dana - kazao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...