A, SADA RASPLET: Dušan Bajević objavio spisak "Zmajeva" za utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske, na popisu i nekoliko debitanata...

Za susret polufinala baraža protiv Sjeverne Irske koji je zakazan za 8. oktobra na stadionu Grbavica u Sarajevu, te za duele u trećem i četvrtom kolu Lige nacija s Holandijom 11. oktobra u Zenici te sa Poljskom tri dana kasnije u Varšavi, selektor Dušan Bajević pozvao je 30 igrača.

  • Sport

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

"Igramo tri utakmice u sedam dana, što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme", objasnio je Bajević.

Selektor je još dodao: "U ovom trenutku, najviše se bojimo povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da s Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo."

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom pozvani su ovi igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje našeg tima zakazano je za 5. oktobar u hotelu "Terme" na Ilidži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...