BOMBA IZ KOMŠILUKA: Zdravko Mamić preuzima nogometni klub u Srbiji!?

Nekad prvi čovjek Dinama danas se nalazi u Bosni i Hercegovini u bijegu od hrvatskog pravosuđa, a nikada nije krio da mu je želja da vodi klub iz Srbije.

  • Sport

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Prema pisanju srbijanskih medija, dugogodišnja alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić na pragu je preuzimanja TSC-a iz Bačke Topole.

TSC je jedan od najmlađih, ako ne i najmlađi klub koji se takmiči u Superligi Srbije i koji je ovog ljeta u svom premijernom nastupu na eurosceni u spektakularnom meču ispao od FCSB-a nakon penal-drame i 12 golova u 120 minuta.

Nekad prvi čovjek Dinama danas se nalazi u Bosni i Hercegovini u bijegu od hrvatskog pravosuđa, a nikada nije krio da mu je želja da vodi klub iz Srbije.

Srbijanski mediji su prvi koji su prenijeli ovu informaciju, a za šta imaju dobru podlogu, jer je i sam Mamić u nekim svojim ranijim izjavama nagovještavao da bi se upravo ovo moglo i desiti.

"Nemam nikakav razlog zbog kojeg ja sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu, jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu i da na tržištu u normalnim, uređenim okolnostima imam takvu ponudu, zar ne bi to bila privilegija za mene? To ne bi bila kazna. Ja se na to ponosim, iako znam da ću zbog toga imati mnogo problema", rekao je Mamić u jednom intervjuu u avgustu, a tom prilikom je otkrio da je o sličnoj temi razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Sreo sam se s Vučićem nakratko u Mostaru prošle godine, na Sajmu privrede, i pozdravili smo se. Čestitao mi je na svim mojim uspjesima s Dinamom i pitao me je: 'Kada ćeš doći u moju Zvezdu?'", istaknuo je Zdravko Mamić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...