PRAVILNIK JE JASAN: Evo koliko su "Zmajevi" zaradili za remi protiv Nizozemske

I pored osvojenog boda, teško da ćemo ostati u Diviziji A lige nacija, a sve bi moglo biti jasnije već za dva dana, kada u srijedu igramo protiv Poljske u gostima.

  • Sport

  • 12. Okt. 2020  12. Okt. 2020

  • 0

Fudbalska reprezentacija BiH jučer je na Bilinom polju u Zenici remizirala s favoriziranom Holandijom.

Na kraju je bilo 0:0, mada se stječe dojam da smo mogli do pobjede nad velikim protivnikom da smo imali malo više koncentracije.

I pored osvojenog boda, teško da ćemo ostati u Diviziji A lige nacija, a sve bi moglo biti jasnije već za dva dana, kada u srijedu igramo protiv Poljske u gostima.

Ipak, ono što je zaintrigiralo domaću javnost jeste odluka NSBiH o isplaćenim nagradama za ostvarene rezultate u Ligi nacija. Naime, svaka pobjeda, bez obzira na to radilo se o domaćem ili gostujućem terenu, bit će nagrađena sa po 5.000 maraka.

To u prijevodu znači da su “Zmajevi” dosad zaradli po 5.000 KM s obzirom na to da u tri odigrane utakmice još nismo zabilježili pobjedu. Podsjećamo, dosad imamo dva remija s Italijom u gostima i s Nizozemskom kod kuće te poraz u Zenici od Poljske.

Inače, ovo je utvrđeno Pravilnikom o nagradama za uspjehe A-reprezentacije, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...