POZNANICI U ŠOKU; NIKO NE VJERUJE: Napadač iz Zagreba bio je pristojan, drag, dobar dečko, uvijek nasmijan...

Poznanici su iznenađeni događajem, kažu, ništa nije dalo naslutiti da će se dogoditi ovakvo nešto.

  • Regija

  • 12. Okt. 2020  12. Okt. 2020

  • 1

Na Markovom trgu jutros je upucan policajac. Zadobio je četiri prostrelne rane te se nalazi u Vinogradskoj bolnici. Napadač se nakon pucnjave dao u bijeg, a oko 9 sati policija je javila kako je pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubistvo.

Kako se saznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine. Radi se o mladiću koji je iz braniteljske porodice, a nakon pucnjave, na Facebooku je ostavio poruku.

"Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebooku.

Poznanica: Uvijek je bio nasmijan

Index je kontaktirao Danijelovog strica, koji nam je kazao da je bolestan i da ne može razgovarati. Potom smo kontaktirali ostale članove njegove porodice. Javila se uplakana žena, ali je poklopila.

"To vrijeme dok sam ga znala viđati nisam primijetila ništa neobično. Uvijek je bio nasmijan i često je zbijao šale", kaže nam njegova poznanica.

Susjeda: Pristojan, drag, dobar dečko

"Pristojan, drag, dobar dečko o kojemu mogu reći samo pozitivno. Mi živimo u dva sela, ali nas dijele dvije kuće", rekla je susjeda napadača za portal HRT-a.

Iznenađena je događajem, kaže, ništa nije dalo naslutiti da će se dogoditi ovakvo nešto.

Prisjeća se da je prilično vodio brigu o zaštiti okoliša s obzirom na to da je u njihovom selu veliki problem nelegalno odbačeni otpad. Sam ga je, kaže susjeda, prikupljao i čistio. 

Za napadača kaže da je nedavno počeo raditi, da je završio srednju školu, bio zadovoljan na poslu i dosta boravio na terenu. Ne može vjerovati da je učinio to što se dogodilo i ponavlja kako je o njemu dosad mogla reći samo pozitivno.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...