MRTVA TRKA SKAKE I ČELIKA U SKOKU U USTA: Na izjavu Mirze Čelika da se gradi "TRANSVENZALA", Abdulah Skaka uzvratio sebi svojstvenom "LONGITLALOM"! (VIDEO)

Ko može (i smije!) zaboraviti njegovu svečarsku objavu da "Sarajevo danas slavi 72 godine od pobjede nad antifašizmom"?! 

  • Mini market

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 4

Dugo je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, bio neprikosnoven među poličarima, posebno onim "iz bošnjačkog kulturno-povijesnog kruga" kada su posrijedi bile verbalne "lične greške", muke s riječima, jednom riječju - lupetanja. Nezaboravna su i (d)efektna njegova "proklizavanja", od kojih su neka već ušla u usmene legende grada i suvremene antologije bošnjačke nepismenosti.

Ko može (i smije!) zaboraviti njegovu svečarsku objavu da "Sarajevo danas slavi 72 godine od pobjede nad antifašizmom"?! 

Kada je donekle počeo tamniti sjaj ovoga jedinstvenog bisera, Skaka se potrudio da osvježi nisku svojih verbalnih bravura. Početkom pandemije koronavirusa, na službenom Instagram profilu Grada Sarajeva najavljena je "mjera sprječavanja preventive zbog širenja koronavirusa".

Nedodirljivu poziciju gradonačelnika Skake, inače diplomiranog ekonomiste, u oblasti "nepismenosti" i "neusmenosti" ozbiljno je ugrozio doktorant na Fakultetu javne uprave Mirza Čelik, predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo, također funkcioner, treba li uopće govoriti, i Stranke demokratske akcije.

Svojim izjavama on je i "franko i de jure"  postao ozbiljan autor "skakizama" kakvih se ni sam gradonačelnik ne bi postidio.

Nedavno je Mirza Čelik bacio rukavicu na televizijskom gostovanju kada je, govoreći o projektima Vlade Kantona, najavio da će 21 milion maraka koštati "Prva TRASVENZALA". No, Abdulah Skaka se nije dao zbuniti, prihvatio je izazov i reternirao podjednako tupim udarcem "LONGITLALOM". I to "Južnom longitlalom", na koju Mirza Čelik još nema adekvatan odgovor.

Ako se ne misli pomiriti sa pozicijom "prvi do Skake", Čelik mora hitno smislii neku novu, (d)efektnu, zvučnu "provaljotinu". Pogotovo zato što i njihov kantonalni stranački šef Fikret Prevljak ne sjedi skrštenih usta: ohrabrio se i ozbiljno nanijetio da pretekne "njiha".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...