THE BOSS, JEDAN JEDINI, NEPONOVLJIVI: Bruce Springsteen objavio novi album, znamo gdje ga možete preslušati potpuno besplatno…

Snimili su 12 pjesama, a među njima su prethodno objavljene pjesme iz sedamdesetih godina, kao što su "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans".

  • Kultura

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Bruce Springsteen (70) objavio je novi studijski album pod nazivom "Letter to You", koji je nastao u slavu muzike i dugogodišnjeg prijateljstva sa sastavom "E Street Band". Album je sniman uživo u Bruceovom matičnom uredu u New Jerseyju. 

Springsteen je najavio album singlom i spotom "Letter to You". 

- Uhvaćena je neusprediva snaga žive muzike rok grupe koja se ponovno okupila i zajedno zasvirala i pokazala nesalomivu vezu koja postoji između muzičara, ali prije svega, prijatelja - navodi se.

Ovo je prvi put da se bend okupio nakon turneje "The River" 2016. godine. Snimili su 12 pjesama, a među njima su prethodno objavljene pjesme iz sedamdesetih godina kao što su: "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans".

- Sviđa mi se emotivan naboj koji ima "Letter To You". I volim kako zvuči "E Street Band", čiji su članovi odsvirali sve uživo u studiju na način koji do sada nikad nismo primijenili, usto bez nasnimavanja. Album smo snimili za samo pet dana. To je jedno od najvećih iskustava, kada je snimanje posrijedi, koje sam dosad doživio - rekao je ranije Springsteen. 

Snimljen je i dokumentarac pod nazivom "Bruce Springsteen: Letter to You"; koji je režirao Thom Zimny. U filmu su prikazani nastupi grupe "E Street Band", studijski snimci te prethodno neobjavljeni arhivski materijali. 

Novi album legendarnog Brucea Springsteena besplatno možete preslušati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...