U BRODU SE ZABAVLJALI, UPALA POLICIJA I RASTURILA PRIVATNU ZABAVU: Nađena i droga, kokain pokušao sakriti u ustima...

Zatečeno 19 osoba te će protiv vlasnika biti dostavljena prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, ali i zbog omogućavanja uživanja opojnih droga.

  • Hronika

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Na jednoj privatnoj zabavi u Brodu policija je tokom racije, kako je saopćeno iz PU Doboj, zatekla 19 osoba te pronašla i oduzela kokain.

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, u saradnji sa Policijskom stanicom Brod te uz angažovanje policijskih službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Policijske stanice Doboj 1 i Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su operativno-taktičku mjeru i radnju – raciju u sklopu koje je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi V. B. sa područja opštine Brod, kao i osoba te vozila koji su zatečeni na licu mjesta", stoji u saopćenju.

Iz policije, također, navode da je u objektu zatečeno 19 osoba, prilikom čega su izvršenim pretresom kod D. M. iz Broda u usnoj šupljini pronađene dvije plastične vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na kokain, ukupne težine 2,4 grama, dok je prilikom pretresa D. Đ. i vozila koje on koristi, nađeno i oduzeto ukupno pet paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na kokain, ukupne težine od 6,1 grama, piše "Oslobođenje".

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv V. B., koji je organizovao okupljanje na svom privatnom posjedu, biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv lica inicijala D. M. i D. Đ. biti pokrenuti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 4. Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...