MARKU VUČETIĆU JE SVE JASNO: "Čovićev pakt s Dodikom je pakt izdaje Hrvata u BiH"

Univerzitetski profesor iz Zadra i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić kazao je za Vijesti.ba kako je Dodikova zabrinutost za Hrvate vrhunac historijske ironije.

  • Politika

  • 27. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za PINK TV da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše i da je, ukoliko ona ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao tako nešto.

Univerzitetski profesor iz Zadra i bivši saborski zastupnik Marko Vučetić kazao je za Vijesti.ba kako je Dodikova zabrinutost za Hrvate vrhunac historijske ironije.

„Dodikovo preuzimanje patronata nad Hrvatima u BiH, pod krinkom lažne zabrinutosti nad njihovom sudbinom u njihovoj državi vrhunac je historijske ironije koja pokazuje kako pogrešne i promašene politike vode prema tome da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ostane bez vlastite države - Bosne i Hercegovine“, kaže Vučetić.

On dodaje kako su pogrešne politike sve one politike koje smatraju da je domovina Hrvata u BiH Hrvatska, a ne Bosna i Hercegovina.

„Ta pogrešna politika je, kako je to rekao fra Drago Bojić, Hrvate pretvorila u dijasporu u vlastitoj zemlji. Ta pogrešna politika se danas udružuje s onima koji su započeli rat Bosni i Hercegovini, s onima koji ni danas ne odustaju od ciljeva i namjera zbog kojih su pokrenuli ratove, samo što sada koriste nekadašnje neprijatelje - Hrvate, kako bi ih izigrali i zajedničkim izjavama doveli do ostvarivanja ciljeva politika rata i ratovanja“, smatra Vučetić.

Vučetić ističe kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini ostavljeni i izigrani.

„Zajednička izjava je zapravo pakt s Dodikom, a to je pakt izdaje. Zbog tog pakta se prešućuju krivci za rat, a to je najstrašnija izdaja - izdaja žrtava“, mišljenja je naš sagovornik.

Oni koji šuteći izvršavaju naloge krivaca za rat, pretvarajući ih u saveznike, izdajice su vlastitog naroda, vlastite nutrine i historijskog mišljenja, dodaje on.

„Najostavljeniji i najizdaniji narod zasigurno je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Put izdaje vodi prema Dodiku, a na tom putu postoje mnoge izjave i sve su izjave izdaje“, zaključio je Marko Vučetić.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...