ADVOKAT POTVRDIO: Batko ostaje u pritvoru, odbio je premještanje u bolnicu

Advokat Almira Čehajića Batka, Omar Mehmedbašić je za Oslobođenje potvrdio da je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odbilo žalbu i da on ostaje u pritvoru. 

  • Društvo

  • 01. Nov. 2020  

  • 0

Naime, kako nam je kazao odbijena je jedna tačka Tužilaštva KS. 

- Odbijena je je tačka B Tužilaštva KS, koja se odnosila na to da bi boravkom na slobodi Batko mogao uticati na svjedoke, a tačka C je prihvaćena. Tražio sam da se premjesti u bolnicu jer ima zdravstvenih problema, tačnije visok šećer, ali je Batko to odbio. Kaže da ima odličnu njegu, bolje nego u bolnici i da ga obilaze svakih pola sata, istakao je Mehmedbašić za Oslobođenje. 

Podsjećamo, Batko je uhapšen prije 15 dana u akciji SIPA-e "Network" zbog sumnje da je počinio krivična djela pranje novca i zloupotreba položaja prilikom liječenje osoba putem "Otvorene mreže". Naime, on se tereti da je nelegalno stekao 625.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...