Hronika
MAGISTRALNI PUT KOD MJESTA BREZOVICE: Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji
Prije 4h0
Naš današnji obrok nastaje za pola sata, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
02. Nov. 2020 02. Nov. 2020
0
SASTOJCI
500 g masnijeg mesa
½ glavice kupusa
½ kg krompira
2 glavice luka
2 tikvice
1 patlidžan
2-3 veće mrkve
1 mali komad poriluka
2 paprike
3-4 veca šampinjona
200 g graška
3-4 paradajza
½ glavice bijelog luka
1 goveđu kocku za supu
Malo ulja ili putera za upržiti
Začini:
sol, biber, vegeta, slatka mljevena paprika.
PRIPREMA
Meso isjeckati na srednje komade. Crveni luk isjeći na kockice. Ostalo povrće (osim bijelog luka) isjeći na komade srednje veličine i staviti u jednu zdjelu. Bijeli luk isjeći na tanke kolutove i skupa sa kockom za supu staviti na mali tanjir i ostaviti na stranu.
U lonac staviti komad putera ili ulja i zagrijati. Kad je ulje vrelo, dodati luk i dinstati 5-10 minuta dok ne dobije svijetlosmeđu boju i dodati meso. Meso, također, dinstati 5 minuta i dodati ostalo povrće. U lonac ulijete vode dovoljno da pokrije sve sastojke. Stavite poklopac i prokuhajte čorbu (na najjačoj vatri), ali pripazite da vam ne pokipi.
Kad čorba prokuha, dodajte kocku za supu i bijeli luk, vratite poklopac, smanjite vatru (ako imate 9 stepeni, koristite 3-4) i kuhajte otprilike 3 sata. Većinom nije potrebno donalijevati vodu, ali ipak provjerite nakon sat-dva vremena. Pred kraj kuhanja, provjerite konzistenciju mesa. Ako vam se lijepo raspada na tanjiru, čorba je gotova. Začinite je po želji.
Prijatno!
Hronika
MAGISTRALNI PUT KOD MJESTA BREZOVICE: Bosanac poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji
Prije 4h0
Hronika
SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBOJU: Motociklista iz Hrvatske teško povrijeđen
Prije 4h0
Svijet
"TO JE UDAR NA DEMOKRATIJU": Udruženje stranih medija u Izraelu osudilo zabranu emitovanja Al Jazeere
Prije 4h0
Ekonomija
BIVŠA JUGOSLOVENSKA REPUBLIKA NAPREDUJE STRAHOVITO: Slovenija uskoro prestiže Italiju po kupovnoj moći
Prije 4h0
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.