ZABRINJAVAJUĆI PODACI: U ovom bh. gradu 167 djece pozitivno je na virus

Todorovićeva je dodala da je u izolaciji ukupno 440 djece, od kojih je 81 uzrasta do pet godina, 292 uzrasta 6-15 godina i 67 djece uzrasta 16-19 godina.

  • Društvo

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Na području Banje Luke 176 djece školskog i predškolskog uzrasta pozitivno je na koronavirus, saopštila je direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović.

Ona je dodala da je od tog broja 15 djece uzrasta do pet godina, uzrasta od 6 do 15 godina na koronavirus pozitivno je 94 djece, dok je 67 pozitivnih uzrasta od 16 do 19 godina.

Todorovićeva je dodala da je u izolaciji ukupno 440 djece, od kojih je 81 uzrasta do pet godina, 292 uzrasta 6-15 godina i 67 djece uzrasta 16-19 godina.

Ona je još jednom pozvala sve građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da je namjera da se prvo polugodište privede kraju kako je i planirano, odnosno da ne bude obustavljanja nastava, osim oko izbora 15. novembra, pišu Nezavisne.com.

- Ne možemo tačno reći koliko dugo zato što je veliki broj škola biračko mjesto. Nakon glasanja, vršit će se deinfekcija. Ono što je jasno, 16. novembra nastave neće biti - rekao je Radojičić.

- U ovom momentu, naša procjena i namjera je da polugodište dovedemo do kraja s ovim režimom kakav jeste. Ministarstvo je organizovalo pripremu ukoliko se nastava ne bude mogla odvijati - istaknuo je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...