POZNATI REZULTATI AMERIČKIH IZBORA IZ DVA MALA GRADA: Trump ili Biden?

Na izborima je već glasalo gotovo 100 miliona Amerikanaca. Stručnjaci predviđaju da će odziv birača biti veći nego 2016., kada je glasalo 138 miliona ljudi.

  • Svijet

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Sjedinjene Američke Države danas biraju predsjednika. Hoće li to biti dosadašnji Donald Trump ili novi Joe Biden, možda ćemo saznati tokom iduće noći.

Prema anketama, Biden vodi u šest odlučujućih saveznih država – Floridi, Pensilvaniji, Mičigenu, Viskonsinu, Sjevernoj Karolini i Arizoni.

Na izborima je već glasalo gotovo 100 miliona Amerikanaca. Stručnjaci predviđaju da će odziv birača biti veći nego 2016., kada je glasalo 138 miliona ljudi.

Ono što je zanimljivo, građani dva mala mjesta u Nju Hempširu prvi su izašli na birališta, u Dixville Notchu na američko-kanadskoj granici i dvadesetak kilometara južno u Millsfieldu.

U Dixville Notchu je svih pet glasova osvojio Biden, dok je u Millsfieldu s omjerom 16:5 pobijedio Trump, piše Index.hr.

Naravno, ovo je gotovo beznačajan broj glasova, ali je svakako zanimljivo vidjeti kako su krenuli izbori u Americi.



Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...