NOVA AKVIZICIJA JEDNOG OD NAJBOGATIJIH SRBA: U vlasništvu United Grupe u BiH su Telemach, Nova BiH, N1 TV, a sada su preuzeli i telekomunikacijsku firmu iz Hrvatske…

United Grupa kupila je mrežu Telemach Hrvatska u maju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u martu iste godine, što je ujedno bila jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi.

  • Ekonomija

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

TELE2 od jučer posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Grupe, matične kompanije tog operatera.

– Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tokom prve polovine 2021. godine – rečeno je.

United Grupa kupila je mrežu Telemach Hrvatska u maju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u martu iste godine, što je ujedno bila jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi.

Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 miliona eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže.

United Grupa, kažu u saopštenju, vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Evropi, a tokom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 miliona eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska.

Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini, prenio je Index.hr.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 miliona eura u izgradnju najsavremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

Podsjetimo, iza United Grupe stoji Dragan Šolak, jedan od pet najbogatijih Srba, direktor i suvlasnik United Groupa, firme s portfeljem u digitalnim komunikacijama, daleko najvećim u regiji.

U vlasništvu imaju i sarajevsku firmu Telemach, ali i televizijske kanale Nova BH i N1 televiziju, a pored toga vlasnici su i Sporklub kanala.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...