POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV HASHIMA THACIJA: U Haag će otići dobrovoljno

Funkciju kosovskog predsjednika preuzet će predsjedavajuća kosovske Skupštine Vjosa Osmani.

  • Regija

  • 05. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 0

Kosovski predsjednik Hashim Thaci potvrdio je da je protiv njega potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

Kako prenosi "Kossev", on će u Haag otići dobrovoljno. Ranije jutros isto je potvrdio i Kadri Veseli, lider PDK i bivši predsjedavajući kosovske skupštine.

Njih dvojica, kao i “drugi”, zajedno su na optužnici od 10 tačaka koja je Specijalizovanim vijećima predata na razmatranje 24. februara ove godine.

Nakon Veselija, ovo je druga danas, odnosno peta ukupno potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva. Prethodno je potvrđena optužnica Saljihu Mustafi, koji se izjasnio da nije kriv po sve četiri tačke optužnice.

Jučer je uhapšen još jedan bivši predsjedavajući kosovske Skupštine Jakup Krasniqi, optužnica je potvrđena i protiv njega, ali za sada nije poznato za šta se tereti.

Funkciju kosovskog predsjednika preuzet će predsjedavajuća kosovske Skupštine Vjosa Osmani, prenosi Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...