KONAČNO STIGLE PRVE REAKCIJE IZ RUSIJE: Kremlj se nada da će biti moguć dijalog s Bidenom

Ruski političari upozorili su već ranije kako će, eventualno, pobjeda Joea Bidena imati negativne posljedice po Rusiju, a Vladimir Putin je poručio kako Biden ima oštru proturusku retoriku.

  • Svijet

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Nakon što su se skoro svi svjetski lideri oglasili povodom izbora Joea Bidena na mjesto predsjednika SAD-a, nakon dva dana čekanja, konačno su stigle prve reakcije iz Rusije.

Zanimljivo, u samom saopštenju stoji kako se Rusija raduje saradnji s budućim američkim predsjednikom, bez navođenja Joea Bidena, što može biti jasan pokazatelj kako Rusija neće tek tako priznati rezultate izbora u SAD-u te će, kako je to već ranije navedeno u pojedinim izjavama, čekati službene rezultate nakon žalbi koje će Vrhovnom sudu podnijeti Donald Trump.

- Kremlj se nada da će biti moguće izgraditi dijalog s budućim američkim predsjednikom te da će se odnosi između Rusije i SAD-a unaprijediti – saopštio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitry Peskov, prenosi TASS.

Također, Peskov je istaknuo kako je veoma bitno izgraditi dobre bilateralne odnose između dvije sile, naročito u pogledu svjetske sigurnosti, prenosi Hayat.

- To pitanje se ne tiče samo naše dvije zemlje, već svih država svijeta – zaključio je Peskov.

Ruski političari upozorili su već ranije kako će, eventualno, pobjeda Joea Bidena imati negativne posljedice po Rusiju, a Vladimir Putin je poručio kako Biden ima oštru proturusku retoriku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...