GORANE, MAJSTORE: Glumac iz Bosne i Hercegovine nominiran za najboljeg europskog filmskog glumca…

Glumac iz Širokog Brijega Goran Bogdan nominiran je za naslovnu ulogu Nikole Stojkovića u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića, koji je, također, ušao u selekcijski izbor za "europskog Oscara".

  • Kultura

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 0

Nakon glasanja članova Europske filmske akademije, Goran Bogdan nominiran je za naslovnu ulogu Nikole Stojkovića u filmu "Otac" reditelja Srdana Golubovića, koji je, također, ušao u selekcijski izbor za "europskog Oscara", saopćeno je iz HAVC-a.

"Otac" je nagrađivana manjinska hrvatska koprodukcija čiji su producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz "Propeler filma", a svoju svjetsku premijeru imao je u programu "Panorama" ovogodišnjeg Berlinalea, osvojivši dvije nagrade (nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija).

Uz Gorana Bogdana, ostalih pet nominiranih glumaca su: Bartosz Bielenia (Poljska) za ulogu u filmu "Corpus Christi" reditelja Jana Komasa, Elio Germano (Italija) za ulogu u filmu "Hidden Away" u režiji Giorgioa Dirittija, Luca Marinelli (Italija) za ulogu u filmu "Martin Eden" reditelja Pietroa Marcelloa, Mads Mikkelsen (Danska) za film "Another Round" u režiji Thomasa Vinterberga i Viggo Mortensen (Danska, SAD) za "Falling", koji je i režirao.

- Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. Od prvih proba s redateljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nježnim temama kao što je očinstvo i borba čovjeka za pronalaženjem u svijetu u koji ne pripada. U ovo doba gdje smo svi pomalo "Otac", nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan - izjavio je, kako prenosi HAVC, Goran Bogdan u povodu nominacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...