PREMIJER KANTONA SARAJEVO PORUČIO: “Neću otići dok me ne smijene, kršit ću moratorij zbog zapošljavanja…”

"Mora mi se pomoći u relaksaciji moratorija", rekao je Nenadić.

  • Mini market

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 0

Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, poručio je danas za N1 da sa funkcije koju obavlja, ''neće otići dok ga ne smijene''. Poručio je da će kršiti moratorij u zapošljavanju i zatražio pomoć u relaksaciji moratorija.

''Mora mi se pomoći u relaksaciji moratorija. Ne mogu bez tog pitanja voditi Vladu. Insistirao sam da se naprave brze, kratke izmjene Covid-zakona. Blokirano je deset miliona maraka koji su prijeko potrebni privredi'', istaknuo je Nenadić u razgovoru za N1.

Potom je govorio o brojnim problemima s kojim se susreće u svakodnevnom radu.

''Mogu reći da ja lično u svom radu svakodnevno osjećam te neke ratove koji dolaze iz sjena: borba pred izbore, aktivnosti skupštinske i ostale. Ono što doživljavam u svom poslu je 24 sata borbe da rješavam konkretne probleme. Pozivam Skupštinu da zaboravimo na izbore, jer sve drugo je manje važno od borbe protiv korone'', ispričao je Nenadić za N1 danas.

Potom je govorio o važnosti rada Ministarstva zdravstva u uvjetima borbe protiv koronavirusa.

''Ja molim da se, bez obzira na sve što se dešavalo, da se uđe u hitno imenovanje ministra zdravstva Kantona Sarajevo. To je najveći hendikep koji sam doživio u rukovođenju Vladom. Tražio sam da, ponudio sam i neka rješenja, 3-4 modaliteta koji se mogu na vrlo jednostavan, brz način. Ja se bavim Vladom. Zna se ko saziva Skupštinu. Ja sam danas čuo da je Skupština sazvana za utorak, 17. novembar. Ja sam dao par prijedloga koji su po meni enormno važnu'', naglasio je Nenadić.

Dodao je da poziciju neće napustiti ''dok ga se ne smijeni''.

''Neću nikad otići dok me se ne smijeni i dok se ne provede procedura, neću otići i radiću dok god mogu, dok imam energiju i preuzeću odgovornost za kršenje moratorija u zdravstvu. Rekao sam, moraću preuzeti odgovornosti i prekršiti ga u jednom dijelu. Ja sam jasno rekao: kršit ću moratorij zbog zapošljavanja u zdravstvu i zapošljavanja nezdravstvenih radnika u zdravstvu. Jučer smo odobrili zapošljavanje šest vozača Hitne pomoći'', istaknuo je on.

Nenadić je komentarisao i ostale aktuelnosti, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...