AMBASADOR NELSON POZVAO GRAĐANE BiH DA IZAĐU NA IZBORE: "Apelujem na svakog građanina da cijeni svoj glas, brani ga i iskoristi kao slobodno biće"

Ambasador Nelson istaknuo je u kratkom obraćanju kako je mogućnost glasanja teško stečeno pravo te da ga građani moraju koristiti.

  • Vijesti

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson pozvao je građane Bosne i Hercegovine da izađu na izbore u što većem broju.

Ambasador Nelson istaknuo je u kratkom obraćanju kako je mogućnost glasanja teško stečeno pravo te da ga građani moraju koristiti.

- Izbori su osnova demokratije, a mogućnost glasanja je teško stečeno pravo, koje građanima daje moć i omogućava da se njihov glas čuje. Međutim, izbori ne mogu biti u potpunosti reprezentativni ukoliko građani aktivno ne iskoriste to pravo – rekao je Nelson.

Osvrnuo se i na izlazak građana na izbore u SAD-u.

- Na nedavno održanim izborima u mojoj zemlji svjedočili smo da pandemija nije bila prepreka za građane da iskoriste svoje pravo da glasaju, jer su izašli na izbore širom Sjedinjenih Država u rekordnom broju – naveo je u svom obraćanju.

U obraćanju je poručio kako će veliki odziv na izbore upravo utjecati na manji broj izbornih prevara.

- Veliki odziv glasača, uz transparentno i nestranačko praćenje izbora od nevladinih organizacija iz BiH, itekako će utjecati na sprečavanje prevara. Čuo sam i puno priča o tome kako glasači prodaju svoj glas za samo 50 KM. A on vrijedi mnogo više. Zato apelujem na svakog građanina da cijeni svoj glas, brani ga i iskoristi kao slobodno biće –  posebno je naglasio Nelson.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...