ODLAZAK VELIKOG I MALOG PRINCA: Večeras na Grbavici Bajević posljednji put s klupe vodi „Zmajeve“, opraštamo li se i od Miralema Pjanića!?

Utakmica Bosna i Hercegovina - Italija igra se od 20:45 sati na stadionu Grbavica, a sudit će je Artur Soares Diaz iz Portugala.

  • Sport

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 2

Za kraj bh. fudbalerima ostaje duel protiv Italije. "Azzurri" su, naravno, veliki favoriti, potrebna im je pobjeda za plasman na završni turnir i sve osim njihovog trijumfa na Grbavici bit će, naravno, veliko iznenađenje.

Ionako slabašan, sastav naše selekcije još je više pogođen zbog bolesti pa će tako susret propustiti Ibrahim Šehić i Armin Hodžić, što je dodatni problem za selektora Bajevića.

Svakako treba istaknuti da je ovo posljednji meč za iskusnog stručnjaka na klupi. On odlazi, NSBiH, kao i uvijek, nema na vrijeme odgovora za njegovog nasljednika, ali kao da nema nikakve želje ni za igrom među fudbalerima.

"Svi smo razočarani ovakvom situacijom, jer u 2020. još nemamo pobjede. S druge strane, ova grupa A Lige nacija prejaka je za nas. Kad pogledamo ranking tih reprezentacija, oni su među 10 najboljih reprezentacija na svijetu, mi smo 52. na FIFA-inoj ljestvici, ali ja volim BiH i kada gubi i kada pobjeđuje", rekao je Adnan Čustović, pomoćnik Dušana Bajevića. Nije sve do ljubavi, ima nešto i do volje i želje.

U posljednjem javnom istupu veznjak Barcelone Miralem Pjanić bio je ogorčen odnosom čelnih ljudi Nogometnog saveza BiH prema reprezentaciji naše zemlje te je indirektno najavio i svoj oproštaj od dresa „Zmajeva“, a hoće li to biti upravo na Grbavici protiv Italije, saznat ćemo uskoro.

Utakmica se igra od 20:45 sati na stadionu Grbavica, a sudit će je Artur Soares Diaz iz Portugala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...