OGLASILI SE IZ MEDŽLISA BANJA LUKA: "Nije bilo nikakvog spuštanja bajraka na džamiji zbog smrti Irineja, samo je..."

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Banja Luka obavijestio je javnost da na Ferhadiji džamiji nije bilo nikakvog spuštanja bajraka Islamske zajednice te da su takve aktivnosti dozvoljene jedino uz instrukciju nadležnih organa Islamske zajednice.

  • Društvo

  • 22. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

- MIZ Banja Luka obavještava javnost da je reisu-l-ulema Husein-ef Kavazović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha Irineja, što se smatra gestom civilizacijskog čina. Što se tiče netačnih navoda o spuštanju bajraka na munari Ferhadija džamije, obavještavamo javnost da takvih radnji nije bilo – poručili su iz MIZ Banja Luka.

Pojasnili su da se bajrak postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i da se svako pomijeranje bajraka dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Obavještenje za javnost je uslijedilo nakon što su se u medijima pojavili natpisi o navodnom spuštanju bajraka zbog smrti patrijarha Irineja.

alt

- Primjer čojstva i poštovanja. Džamija Ferhadija u Banjaluci. Zastava spuštena na pola koplja u znak žalosti za preminulim srpskim patrijarhom Irinejom – prenijela je Srpskainfo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...