DODIK PONOVO IZNOSI LAŽI I KLEVETE NA RAČUN GENOCIDA U SREBRENICI: Iz udruženja žrtava poručuju: “Da li Vas je kao čovjeka i roditelja sramota…”

Iz udruženja žrtava poručuju Dodiku da je prevršio svaku mjeru ljudskosti i etike.

  • Mini market

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 3

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovo je, kao i bezbroj puta do sada, iznio niz laži i kleveta na račun žrtava genocida u Srebrenici, navodi se u današnjem zajedničkom saopćenju udruženja žrtava.

- Vi, koji ste prvi iz Republike Srpske (RS) priznali genocid u Srebrenici i tada dobili podršku i nas, majki, okrenuli ste ploču i sada negirate genocid, vrijeđate majke, tvrdite da ste, navodno, zvali ubijene koji se nalaze u mezarju u Potočarima – kaže se u saopćenju.

Iz udruženja žrtava poručuju Dodiku da je prevršio svaku mjeru ljudskosti i etike.

- Da li Vas je kao čovjeka i roditelja sramota što ne stojite iza onog što ste još davno priznali? Zašto sada omalovažavate i vrijeđate žrtve? Krajnje je vrijeme da prestanete ili izađete u javnost s imenima osoba koje ste, navodno, zvali telefonom. Ne računajte s tim da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, to nikada nećemo dopustiti! Pokušajte biti čovjek – poručile su žrtve zločina.

Zajedničko saopćenje potpisuju Udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženje žena Podrinja Bratunac, Udruženje “Žena Srebrenice” Tuzla i Udruženje “Srebreničke majke”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...