„NIKADA NEĆETE BITI DRŽAVA…“: Burne reakcije na društvenim mrežama, nakon Dodikovog istupa oglasili se Vedran Džihić i Jasmin Mujanović...

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika. „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Dodik je porukama iz Sankt Peterburga ponovo uzburkao duhove.

-Srpska i Srbija stalne su mete specijalnog hibridnog rata Zapada, predvođenog SAD, s ciljem da porobe i ukinu cijeli srpski narod. Jedan od prioritetnih zadataka u procesu formiranja policentričnog svjetskog projekta je izgradnja novih okvira za međunarodnu i državnu informacionu bezbjednost.

Srbiji otimaju teritoriju Kosova i Metohije, a Srpskoj ustavna prava. Prethodno su to radili NATO bombama s osiromašenim uranijumom, a danas je to vidljivo zloupotrebom globalnih internet platformi, pogotovo u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, gdje se ove platforme koriste protiv Rusije.

Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo s tim problemom. U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to.

Zadovoljan sam činjenicom da je Srpska tretirana na važnom nivou u Sankt Peterburgu. Imao sam čast da se prvi obratim na konferenciji u vezi sa savremenim izazovima u bezbjednosti, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...