„DUGO JE KAŠLJAO, NIJE HTEO IĆI DOKTORU, NA SVOJU RUKU JE PIO LEKOVE…“: Procurili detalji šokantne smrti poznatog srbijanskog muzičara

Srbijansku estradu jučer je šokirala vijest da je 45-godišnji bubnjar popularnog "Amadeus benda" Bojan Zlatanović Tokan preminuo od korone.

  • Estrada

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 0

Njegov kolega iz benda Aca Amadeus kazao je da su ljekari napravili sve da mu pomognu, ali nije bilo spasa.

"Bio je na respiratoru već 8-9 dana, prije toga je bio na neinvazivnoj terapiji kisikom. Bilo mu je sve gore i gore. Jučer u 9.20 sati se to dogodilo. Zahvaljujemo osoblju i direktoru bolnice 'Dragiša Mišović', dali su sve od sebe da ga spase. Nije mu bilo pomoći. On će nastaviti živjeti s nama kroz 'Amadeus bend'", rekao je Aca za "Kurir".

Pjevač Darko Filipović otkrio je da je Zlatanović odbijao otići ljekaru.

"Besan sam i ljut, a ne znam koga da krivim. Tokan je kašljao dugo, ali nije želio ići lekaru. Sam je, na svoju ruku, pio lekove kod kuće. Rekao sam mu da ode na pregled, da se ne šali, ali on to nije shvatao ozbiljno, kao što je sve u životu shvaćao olako i kroz šalu. Bio je najbolji i najduhovitiji čovek koga sam poznavao", rekao je Filipović.

"Kada je konačno odlučio da se javi lekaru, nije bilo mesta u beogradskim bolnicama pa su ga smestili u Požarevac. Tamo je proveo neko vreme, ali nakon što se situacija pogoršala, prebacili su ga u Beograd, u bolnicu. Prije deset dana priključen je na respirator", zaključio je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...